Victor Vaessen studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Hier volgde hij de hoofdvakken saxofoon bij Adri van Velsen en HAFA-directie bij Sef Pijpers. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Leo van Oostrom in Den Haag. In 1992 werd met succes de studie HAFA-directie en docerend musicus saxofoon afgesloten. In 1994 volgde het diploma uitvoerend musicus saxofoon in Maastricht.

Victor Vaessen is sinds 2001 dirigent van Fanfare St. Gabriël. Hij ging de uitdaging aan! Zijn eerste concert met de fanfare vond datzelfde jaar plaats tijdens het WMC in Kerkrade, samen met popgroep Volumia! In de jaren daarna volgen meerdere gedenkwaardige concerten, wanneer de fanfare, onder leiding van Victor, samenwerkt met Gé Reinders en Slagerij van Kampen. Ook worden er diverse concertreizen gemaakt naar Valencia (Spanje), Besana Brianza (Italië) en Bamberg (Duitsland).

 

Onder leiding van Victor neemt de fanfare met succes deel aan de Bondsconcoursen georganiseerd door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.