Ode aa Gebrook

Ode aa Gebrook

Een unieke muzikale samenwerking in het kader van het 5 x 11 jarig jubileum van het CCH. Waarbij we als fanfare de eer hadden de ‘evergreens’ van de Breuker vastelaovend live over de bühne te brengen.

Tijdens de voorbereiding zat het enthousiasme bij de fanfare er al goed in. Wat klinken al die carnavalsliedjes toch gaaf als ze gespeeld worden door zo’n groot orkest. Dit is helemaal het geval als ook de artiesten mee komen repeteren. Sommige geroutineerd, andere nog een beetje onwennig. Het is toch anders om live met een fanfare te zingen, dan met een orkestband. Maar gelukkig is iedereen al snel op elkaar ingespeeld.

Tijdens de generale repetities begint ook het verhaal rondom Ode aa Gebrook langzaam duidelijk te worden. We volgen het carnavalsseizoen van de sjtadsprins va Gebrook, vanaf het moment dat hij wordt gebeld met de vraag of hij prins wil worden tot aan de optocht op carnavalsmaandag.

Het eerste gedeelte van de voorstelling staat onder muzikale leiding van Harmonie St. Caecilia. Na de pauze neemt de fanfare het stokje over. Het is spannend om plaats te nemen op het podium. Zelf ben ik erg enthousiast over de muziekstukken, zoals ‘Mit Vastelaovend’, ‘Veur dich pluk ich de bloome’ en ‘Went i Gebrook hiej’. Kunnen wij als fanfare dit enthousiasme overbrengen? En wat vinden de mensen in de zaal ervan?

De stemming in de zaal zit er goed in. De mensen zijn enthousiast en zingen mee.
Tijdens de voorstelling komt ook een welverdiende Ode aa Sjef Diederen voorbij, verzorgt door Ivo Rosbeek. Ivo neemt ons mee op een reis door het repertoire van Sjef en weet de mensen te raken; kippenvel.

Dat kippenvel kwam ook nog een keer terug tijdens het nummer Viva La Vida. Dit nummer heeft de fanfare afgelopen jaar tijdens de optocht gespeeld samen met de Hopduvelkes. Het meezingen van het publiek langs de kant van de optocht staat nog in mijn geheugen gegrift. En nu tijdens Ode aa Gebrook wervelt wederom de energie door de zaal en zingt het publiek massaal mee!

Wat was het bijzonder om op deze manier een stuk Breuker historie tot leven te brengen voor de Breuker luuj en de Breuker Vastelaovend. We willen iedereen dan ook bedanken voor alle mooie reacties. De muzikanten van Fanfare St. Gabriel hebben ervan genoten!