Warm nest

Op zondag 27 augustus vond onze jaarlijkse familiedag plaats. Anders dan andere jaren aan het einde van de zomervakantie. Normaal gesproken vindt de familiedag plaats aan het begin van de zomervakantie maar door ons concert met de Noorse brassband Manger Musikklag hebben we de familiedag moeten verplaatsen.

Rond het middaguur verzamelen de eerste leden zich om de laatste voorbereidingen te treffen en al snel daarna druppelen de eerste (familie)leden, leerlingen en genodigden binnen. Onder het genot van een drankje wordt er bijgepraat door de aanwezigen en waagden de kinderen en sommige volwassenen zich vast aan een waterijsje. De meeste mensen hebben elkaar al enkele weken niet gezien en er is dan ook genoeg stof om over bij te praten.

Tijdens deze dag zijn er ook enkele formele momenten. Zo geven de leerlingen van de blokfluitklas als afsluiting van hun opleiding een slotconcert. Het meest indrukwekkende stuk tijdens het concert was toch wel de Blokfluit-rap waarbij Lotte het zelfs aandurfde om juf Miriam te helpen met dirigeren en werden alle aanwezigen ingezet bij het maken van de ‘beat’. Onder luid applaus namen de blokfluitleerlingen uiteindelijk hun welverdiende diploma in ontvangst van juf Miriam.

Vervolgens was het de beurt aan de jubilarissen van dit jaar. Zij werden een-voor-een naar voren gevraagd om hun speldje en/of oorkonde in ontvangst te nemen.

5 jaar lid:
Sjef Frins
Eef Lemmens (staat niet op de foto)

10 jaar lid:
Hans Jongen
Nico Lustberg (staat niet op de foto)
Pleun Gubbels

15 jaar lid:
Inge Jongen
Miriam Franssen

20 jaar lid:
Jeannot Renneberg (staat niet op de foto)

25 jaar lid:
Stan Dieteren (staat niet op de foto)

40 jaar lid:
Susanne Gubbels

45 jaar lid:
Wil Franssen

Aan alle jubilarissen, nogmaals van harte proficiat!

Toen het officiële gedeelte en de ‘receptie’ voorbij was werd het langzaam tijd om de lege magen te vullen. De drie barbecues werden aangemaakt en de diverse salades, verzorgd door leden, werden klaargezet. ‘Het buffet is geopend!’
De hamburgers, frikadellen, worsten en speklappen vielen, net als de salades, goed in de smaak. Maar een Familiedag is natuurlijk geen Familiedag wanneer ‘de stokjes van Meneer Umans’ er niet bij zijn. Traditiegetrouw worden deze als laatst op de barbecue gelegd en uitgedeeld als ‘toetje’.

We hadden ons geen betere start van het repetitiejaar kunnen bedenken. Uitgerust en met veel enthousiasme starten we aan de tweede helft van ons jubileumjaar waarin het Family & Friends-concert op 4 november het hoogtepunt zal vormen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie