Dat was Breuker Tuën!

Dat was Breuker Tuën!

Zondag 2 oktober j.l. kwamen harmonie St. Caecilia en fanfare St. Gabriël samen in de muziekschool in Hoensbroek. Het is inmiddels al wat jaren geleden dat de twee Hoensbroekse muziekverenigingen samen kwamen om een muzikaal programma neer te zetten.

Harmonie St. Caecilia, die dit jaar maar liefst hun 160 -jarig jubileum viert, begon deze avond met de Entry March of the Boyars van Johan Halverson en sloot hun muzikale, afwisselende programma af met Jubelklänge van Ernst Uebel.

Nadat de harmonie plaats heeft gemaakt op het podium voor Fanfare St. Gabriël breekt voor ons de tweede keer aan dat we ons volledige concoursprogramma ten gehore brengen. Wanneer we zijn warmgedraaid met de mars Gammatique van Boedijn gaan we van start met Images dat gecomponeerd is door Henk Badings. We sluiten ons programma af met The Year of the Dragon dat in een vlot tempo door de zaal klinkt.

 

Al met al mogen we stellen dat we ten opzichte van het vorige concert, een week geleden, weer goede stappen hebben gezet richting 23 oktober…. maar we zijn er nog niet! We hebben welgeteld nog 7 repetities, 1 concert en 1 generale repetitie te gaan om het onderste uit de kan te halen. Spannend!

 

Nogmaals onze dank aan Harmonie St. Caecilia voor de samenwerking. We hebben een mooie concertavond in de muziekschool neergezet. Iets waar we als twee enthousiaste, actieve Hoensbroekse muziekverenigingen trots op mogen zijn! Volgend jaar heeft Oos Fanfaar ook een jubileumjaar te vieren, wij bestaan dan 80 jaar.

Wil je ons concoursprogramma nog horen voordat we deze in de Oranjerie in Roermond spelen? Dan kan dit:
– Zondag 16 oktober samen met Harmonie St. Gerardus uit Heksenberg in de Borenburg in Voerendaal, 19.30u.
– Vrijdag 21 oktober. De generale repetitie zal plaatsvinden in het MFC Gebrook, 19.30u.

(Foto’s Emile Bosch)