Gabrielmis- en wandeling

Gabrielmis- en wandeling

Zondagochtend, de zon schijnt door de ramen van de Grote St. Jan. Terwijl het altaar wordt klaar gemaakt klinkt fanfaremuziek door de kerk.

Traditioneel wordt, rond 25 maart, het feest van Maria Boodschap gevierd. Op deze dag wordt herdacht dat engel Gabriël bij Maria in Nazareth verscheen en haar vertelde dat ze zwanger zou worden van Gods Zoon. Niet geheel toevallig dat de Heilige Mis op zondag wordt opgeluisterd door Fanfare St. Gabriël. De fanfare brengt onder andere ‘In Perfect Peace’, ‘Gresford, the miners hymn’, ‘Dear Lord and Father’ ten gehore. Wanneer de mis is afgelopen en het laatste stuk op de pupiter ligt, komt er een speciale “gast” dirigent naar voren, die vol enthousiasme naast de dirigent zijn plekje inneemt.

In de middag verzamelen de leden van de fanfare op de Markt in Hoensbroek. Terwijl er vrolijke of soms serieuze gesprekken worden gevoerd, wordt gestart met een wandeling door Hoensbroek. Via het oude mijnspoor leidt de wandeling langs de Geleenbeek, de Caumerbeek en Kasteel Hoensbroek. De route voert door een prachtig stuk natuur.

Bij terugkomst aan de Markt wordt er in café Oad Gebrook gezellig na geborreld.