Manger Musikklag meets Fanfare St. Gabriël

Manger Musikklag meets Fanfare St. Gabriël

De Noorse brassband Manger Musikklag uit de gemeente Radøy werd opgericht in 1922 en is zowel nationaal als internationaal zeer actief. De brassband bestaat uit amateurmusici tussen de 16 en 50 jaar en staat sinds 2008 onder leiding van chef-dirigent Allan Withington.

Dat Manger Musikklag niet zomaar een brassband is blijkt uit het feit dat zij al jarenlang in de top van de competities meedraaien. Zo werden ze onder andere 8x nationaal kampioen, hebben ze Noorwegen sinds 1978 13x vertegenwoordigd tijdens de Europese Kampioenschappen en wonnen ze in 2012 de eerste International Brass Band Contest in België. Als kers op de taart werden ze tijdens het WMC in 2013 in Kerkrade Wereldkampioen. Dit jaar hebben zij de taak om hun titel te verdedigen tijdens het WMC in Kerkrade. Ter voorbereiding op hun deelname spelen zij op het concert met ons hun volledige WMC programma.

Manger Musikklag voerde in het najaar van 2009 ’s werelds eerste full-lenght opera voor brassband uit, “Hyper Music”, een unieke gebeurtenis. Dit project was een samenwerking tussen de Opera Omnia, Brass Wind Festival en de Nieuwe Opera. De Opera schetst een muzikaal portret van een kleine gemeenschap, maar in de eerste plaats gaat het om de gewaarwording van het plezier om samen muziek te maken.

 

Wij zijn zeer trots dat een brassband van wereldniveau deze muzikale avond met ons verzorgt. Wij willen ons als club ook laten horen richting een ongetwijfeld groot en internationaal publiek en hopen dat jullie allen net zo enthousiast zijn over dit concert als wij dit als vereniging zijn. Een ‘must see and hear’ voor iedere muziekliefhebber en een unieke kans om op één avond te genieten van prachtige fanfare én brassband klanken!

Vrijdag 7 juli, ‘Manger Musikklag meets Fanfare St. Gabriël’ in de Borenburg, Voerendaal. 
Kaarten zijn te koop via deze link.

 

Hoe klinkt deze brassband? Ontdek het via onderstaande filmpjes!